Een dagje met…Linda

Wie werken er eigenlijk bij Werk en Vakmanschap – Nijmegen en waar vullen ze hun dagen mee? We laten graag zien wat er achter de schermen gebeurt. Deze keer kijken we mee met Linda, die zorgt voor energie en enthousiasme.

Naam: Linda
Baan: Consultant en Recruiter Techniek
Over Linda: Met een achtergrond in bedrijfskunde en marketing, besloot Linda een paar jaar geleden dat werken met én voor mensen haar werkdagen een stuk leuker maakte. Haar missie werd om anderen verder te helpen in hun ontwikkeling.
Favoriete moment van de werkdag: Inspiratie krijgen van een leuk gesprek met een kandidaat of nieuwe kansen zien in een project of klant. Als Consultant bij Werk en Vakmanschap kun je 24 uur per dag bezig zijn. Er zijn zoveel contacten te leggen en nieuwe ideeën uit te voeren, dat gaat de hele dag door.

“Elke dag is anders, maar lees hieronder hoe een willekeurige dinsdag bij mij gaat.”

8:00 Goedemorgen!

Iets voor 8’en loop ik thuis weg richting kantoor. Heerlijk die werkplek in het centrum van Nijmegen! Bij binnenkomst zeg ik al mijn collega’s gedag en bespreken we even de “maandagavond” van iedereen. Ik kan je vertellen, die verhalen van het weekend zijn een stuk spannender ;-).

Met een bak koffie ga ik achter mijn bureau zitten. Ik check eerst mijn mail en of er nog nieuwe sollicitanten zijn. Daarna zoek ik op vacaturebanken en LinkedIn naar geschikte kandidaten voor mijn klanten. Ik spreek met een aantal kandidaten en stuur er wat berichten uit. Ook plan ik een intakegesprek voor morgen in.

10:00 Overleg

Tijd voor ons wekelijkse werkoverleg met het team. Altijd weer goed om elkaar bij te praten over alle fundamentele zaken rondom het werven, selecteren en plaatsen van kandidaten: waar staan we en vooral waar willen we heen.

Het is altijd fijn om met elkaar te overleggen over een kandidaat en ideeën uit te wisselen over waar deze zijn ambities waar kan maken.

12:00 Wandelen en Lunch

Het zonnetje schijnt, dus op naar buiten! We lopen met het team een rondje door de stad en stoppen onderweg nog even om wat lekkers te halen. Wat is de ochtend toch weer voorbijgevlogen. Energie!

13.00 Klantmailing maken voor HBO’ers

Na de lunch ga ik aan de slag met een informerende mailing naar onze klanten. We werken steeds meer samen met de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, om deeltijd techniek studenten te begeleiden naar een geschikte werkplek. Ik vind het een super leuk project waar ik me vol voor inzet. Ik moet wel even de tijd in de gaten houden want ik moet om 14.00 in Tiel zijn voor een kennismaking bij een nieuwe klant. Er gaat een collega met me mee. Met z’n tweeën hoor je immers meer dan alleen.

 

14.00 Op klantbezoek in Tiel

Bij deze klant bespreken we de vraag naar personeel. Allereerst, wie zijn ze, wat voor een mensen zoeken ze en passen in het team? Ook kijken we altijd naar de opleidingsmogelijkheden. We geven ze meer uitleg over Werk en Vakmanschap en onze manier van werken waarbij we investeren in kandidaten en opleiden. Het is een erg positief en leuk gesprek. Nadien krijgen we een uitgebreide rondleiding door het bedrijf. Ik heb nu al zin om straks gelijk vacatureteksten te gaan schrijven! Ook denk ik gelijk aan een kandidaat die dit fantastisch zou vinden. Ik ga hem straks gelijk even bellen.

Onderweg terug naar de vestiging spreek ik ook met een leerling die enthousiast opbelt om te vertellen dat hij zijn proeve van bekwaamheid bij zijn leerbedrijf goed heeft volbracht. Hij moet nog 1 opdracht inleveren en dan heeft hij zijn Mechatronica niveau 4 diploma op zak. We maken een afspraak voor een laatste voortgangsgesprek bij het bedrijf en ik zet de dag van zijn diploma-uitreiking alvast in mijn agenda. Daar willen we als trotse werkgever natuurlijk bij zijn!

 

16:00 Terug op de vestiging

Eenmaal terug op de vestiging pak ik de rest van mijn mail weer op en plan ik wat zaken voor de rest van de week. De dag vliegt altijd voorbij na een afspraak buiten de deur. Ik overleg nog even met collega’s hoe het hier was en of er nog bijzondere dingen zijn gebeurd. De 4 zit in de klok dus vaak is er ook een momentje om even te ontspannen en vooral heel hard te lachen met z’n allen. Humor is toch wel van groot belang op de vestiging en de reden waarom het zo leuk is voor ons allen.

 

17:30 Naar huis

Nadat alle zaken zijn afgerond voor vandaag, trek ik voldaan de deur achter me dicht. Ik heb weer waarde kunnen toevoegen vandaag en zie mooie kansen voor de rest van de week. Tijd om te ontspannen en lekker een uurtje te sporten!