Een dagje met…Niels

Wie werken er eigenlijk bij Werk en Vakmanschap – Nijmegen en waar vullen ze hun dagen mee? We laten graag zien wat er achter de schermen gebeurt. Deze keer kijken we mee met Niels, die zorgt voor energie en enthousiasme.

Naam: Niels
Baan: Consultant en Recruiter Techniek
Over Niels: Niels heeft een achtergrond in HR. Hij besloot ruim een jaar geleden dat hij in de rol als consultant bij Werk en Vakmanschap wilde werken.

“Elke dag is anders, maar lees hieronder hoe een willekeurige maandag bij mij gaat.”

8.00 Goedemorgen!

Elke maandagochtend begint mijn dag bij Lamers High Tech Systems in Nijmegen. Hier geef ik elke maandag om 8:00 uur aan nieuwe medewerkers een presentatie over het bedrijf, zodat zij met een goede introductie aan hun nieuwe baan kunnen beginnen. Een goed beeld van de organisatie en de werkzaamheden is belangrijk.

 

9.00 Afspraak bij Lamers High Tech Systems

Na de presentatie heb ik een afspraak ingepland met één van onze werknemers bij Lamers. Hij heeft een leuke eerste maand gehad, en we bespreken dit samen met zijn leidinggevende. Dit doen we in de vorm van een eerste maand evaluatie. De medewerker en leidinggevende krijgen hierin beide de mogelijkheid om aan te geven hoe het gaat. Na dit gesprek rijd ik terug naar de vestiging in Nijmegen.

10:30 Overleg

Om half 11 kom ik terug op de vestiging. Ik bespreek het weekend met mijn collega’s en start mijn computer op. Afgelopen weekend heeft iemand gesolliciteerd en ik bel hem op om zijn sollicitatie te bespreken. Na het telefoongesprek nodig ik de sollicitant uit om een afspraak te maken om zijn sollicitatie, het bedrijf en de functie onder het genot van een kop koffie bij ons op de vestiging te bespreken.

12:00 Wandelen en Lunch

In de middag lopen we met het team een rondje door de stad en halen ergens een broodje. De frisse lucht zorgt voor een frisse blik in de middag!

13.00 Social Media

Na de lunch ga ik aan de slag met een bericht voor Social Media. Ik plaats een nieuwe vacature op onze eigen website, op facebook, op LinkedIn en op Nationale Vacaturebank. Daarnaast bespreek ik met mijn collega’s of er andere interessante zaken zijn om te delen, zoals bijvoorbeeld een leerling die zijn diploma heeft behaald.

 

14.30 Ingeschreven kandidaten terugbellen

In de middag neem ik de tijd om contact op te nemen met kandidaten die we een tijdje geleden gesproken hebben. Ik bespreek dan hoe het met ze gaan en ook of ze nog steeds op zoek zijn naar een nieuwe baan en of ik hen hiermee van dienst kan zijn.

 

16:00 Administratieve afhandeling

Rond 4 uur nemen we een momentje om met elkaar te sparren en gooien we even een balletje over. Daarna verwerk ik nog een aantal administratieve taken. Eenmaal verwerkt is de werkdag alweer voorbij. Tijd om naar de piepers en een stuk vlees te gaan!