Game on Drechtsteden

4 juni tot 5 juni, Schaatsbaan Dordrecht

Werk en Vakmanschap is maandag 4 juni en dinsdag 5 juni aanwezig op de Game On Drechtsteden. Tijdens deze manifestatie op de schaatsbaan in Dordrecht zien, doen, horen en ervaren leerlingen alles over technologie. Leerlingen kunnen op vijf pleinen bij 25 bedrijven uit de regio Drechtsteden techniekopdrachten uitvoeren. FME verwacht deze twee dagen ruim 1.500 leerlingen en 100 docenten.

Experimentjes
Leerlingen uit het vmbo, havo en vwo uit de regio Drechtsteden gaan tijdens deze dagen aan de slag met de meest uiteenlopende proefjes en experimenten die door de bedrijven worden aangeboden. Denk aan traditionele technieken, zoals het in elkaars schroeven van panelen en stenen stapelen tot aan de nieuwere technologie├źn als virtual reality, programmeren, robots en simulatoren.

Tekort aan technici
Samen met de partners en de deelnemende bedrijven organiseert FME Game On Drechtsteden om leerlingen te enthousiasmeren voor techniek. In 2030 heeft Nederland een tekort aan 120.000 technici. Techniek zit tegenwoordig bijna in alles. Daarom willen we leerlingen op jonge leeftijd al in aanraking laten komen met techniek om hen zo een beter beeld te geven van wat er allemaal mogelijk is. Zij zijn immers de medewerkers van de toekomst!

Kijk ook op: http://www.fme.nl/gameondrechtsteden