Techniekdag Arnhem

1 oktober, Industriepark Kleefse Waard

De Techniekdag Arnhem staat dit jaar in het teken van ‘Ontwerpen en Ontdekken’ en wordt georganiseerd door VNO-NCW in samenwerking met ‘Innovate’ en de Open Dag van Industriepark Kleefse Waard. Bij de organisatie zijn ook de regionale onderwijsinstellingen en ondernemers en instellingen uit Arnhem en omgeving betrokken.

De Techniekdag Arnhem vindt plaats in het pand van Rupro, gelegen op Industriepark Kleefse Waard aan de Westervoortsedijk 73 in Arnhem en duurt van 10.00 tot 17.00 uur.

Tijdens de Techniekdag wordt de boeiende wereld van bèta en techniek in alle sectoren uitnodigend en aan een breed publiek getoond. Dit vooral door middel van doe-activiteiten die gericht zijn op jeugdigen tot en met 16 jaar. Maar ook ouders kunnen hier ervaren welke mogelijkheden een technische opleiding tegenwoordig te bieden heeft. Er is zoveel veranderd in de technische branche en er zijn zoveel meer mogelijkheden.

Achterliggende motivatie voor de techniekdagen is om jongeren enthousiast te maken voor een opleiding en beroep in de bèta en techniek. Zeker met het oog op de toekomst een interessante optie.
De verschillende technische sectoren worden op een uitdagende en speelse manier voor het voetlicht gebracht. Alle niveaus komen aan bod; van praktijkschool tot en met Universiteit.