Techniekdag Oss

18 maart, Terrein van Kemkens in Oss

Van maandag 13 t/m zaterdag 18 maart 2017 organiseert de Osse Industriële Kring in nauwe samenwerking met het regionale bedrijfsleven en onderwijsinstellingen de Week van de Techniek Oss. Gedurende deze week stellen bedrijven in de regio hun deuren open voor een bezoek door basisschoolleerlingen uit groep 7 en 8. De Week van de Techniek wordt afgesloten met een ‘spetterende’ Techniekdag op zaterdag 18 maart 2017 op en rondom het terrein van Kemkens aan de Merwedestraat 58 te Oss.

Op de Techniekdag wordt de boeiende wereld van bèta en techniek uitnodigend aan een breed publiek getoond. Op deze dag wordt vooral de jeugd (10 t/m 14 jaar) benaderd die nog een keuze moet maken voor een bepaalde (beroeps)opleiding. Het is de bedoeling deze jongeren enthousiast te maken voor een opleiding en beroep in de bèta en techniek.

De verschillende technische sectoren worden op deze kijk- en doedag op een uitdagende en speelse manier voor het voetlicht gebracht. Kinderen kunnen bijvoorbeeld ontwerpen maken op de computer, proefjes doen, lipgloss maken, met robots spelen, schilderen en met diverse apparaten en machines werken. De nieuwste technologische ontwikkelingen zijn te zien, de toepassingen van techniek in andere sectoren (zoals de zorg of de muziek- en filmwereld) en de mogelijkheden voor meisjes in de technische sector. Alle niveaus komen aan het licht; van Praktijkschool tot Universiteit. De Techniekdag is gratis te bezoeken.