Techniekmiddag Piter Jelles

23 juni tot 30 juni, Leeuwarden

De tweedeklas MAVO-leerlingen van openbare scholengemeenschap Piter Jelles, locatie de Dyk hebben op 23 en 30 juni een Techniekmiddag op het programma staan. Deze middagen hebben als doel de leerlingen te informeren over en enthousiasmeren voor de techniek. Werk en Vakmanschap helpt deze middagen organiseren.

Leerlingen staan in de tweede klas voor een belangrijke keuze aangaande hun vakkenpakket. Het Piter Jelles signaleert dat de belangstelling voor techniek en exacte vakken afneemt, terwijl de carrièrekansen onverminderd goed zijn. Tal van technische en industriële bedrijven hebben behoefte aan goedgeschoolde denkers en doeners. Om die reden heeft het Piter Jelles jaar het initiatief genomen om de technische sector duidelijker voor het voetlicht te brengen.

Het is Werk en Vakmanschap gelukt een gevarieerd programma samen te stellen waarin de breedte van de techniek op een goede manier tot uiting komt. Zo worden de leerlingen ontvangen bij Visser Leeuwarden. Ongetwijfeld zullen de leerlingen onder de indruk zijn van de manier waarop een kale bedrijfswagen wordt opgebouwd tot een complete ambulance, met alle technische snufjes van dien. Op de afdeling Engineering van het Friesland College worden de leerlingen uitgedaagd om zelf technisch aan de slag te gaan.