HBO Traineeship

Een traineeship

Door uw vacature om te zetten in een traineeship, samen met Werk en Vakmanschap, maakt u de vacature veel interessanter voor de doelgroep en verzekert u zichzelf van een goede werknemer. Via het traineeship richten we ons op sollicitanten die in zichzelf willen investeren. Daarnaast dienen ze minimaal in het bezit te zijn van een afgeronde technische MBO niveau 4 opleiding, HAVO of VWO om te kunnen instromen.

Hoe ziet het traject eruit:

  • De vacature wordt besproken en omgezet tot een traineeship
  • Werk en Vakmanschap zorgt voor het werven en selecteren van de geschikte kandidaten
  • Werk en Vakmanschap neemt een vergoeding van de studiekosten en de begeleiding van de kandidaten op zich
  • Geselecteerde kandidaten worden op basis van een detachering ter beschikking gesteld voor 1 jaar
  • Dit contract wordt gekoppeld aan de gewenste deeltijdopleiding
  • De kandidaat gaat op maandagmiddag- en avond naar het Saxion voor het volgen van theorielessen
  • De kandidaat is de overige dagen inzetbaar in uw organisatie
  • Na afloop van de detachering kunnen we de detachering verlengen of u neemt u de medewerker zelf in dienst.

Lees hieronder verder

Samenwerking Werk en Vakmanschap en Saxion

Sinds 2017 heeft Werk en Vakmanschap een samenwerking met Saxion Parttime School om Deeltijd HBO studenten die nog niet beschikken over een werkplek, te bemiddelen naar een relevante werkplek bij een geschikte werkgever. In het afgelopen jaar hebben wij diverse kandidaten succesvol bemiddeld naar een baan in de Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek, Technische Bedrijfskunde en Mechatronica. Het ging hier met name om vacatures die maar niet vervuld werden, vanwege de schaarste op de arbeidsmarkt. Door de vacature om te buigen naar een junior functie in combinatie met een leerwerktraject bleek het wél mogelijk te zijn de juiste kandidaten te vinden!

Wellicht is dit ook interessant voor uw organisatie. Het biedt uw organisatie de kans om lang openstaande functies toch in te vullen met de juiste persoon, door deze op te leiden binnen uw organisatie. Door mensen op te leiden binnen je organisatie, zorg je er ook voor dat je ze aan je organisatie bindt. Zeker belangrijk, in deze krappe arbeidsmarkt en the war on talent.

Interesse?

Is uw interesse gewekt en u wenst verder geïnformeerd te worden? Stuur dan uw contactgegevens via het onderstaande contactformulier toe. We nemen dan contact met u op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.