30.000 donuts per uur en heel veel banen

03 januari 2019

Europastry in Oldenzaal is een bijzonder succesverhaal. Vier jaar geleden streek dit dochterbedrijf van een Spaanse firma neer in Twente. Inmiddels biedt het werkgelegenheid aan tweehonderd medewerkers en zet de groei onverminderd door. “We nemen circa vijftig nieuwe medewerkers per jaar aan. Werk en Vakmanschap speelt daarbij een belangrijke rol. Het merendeel van hun kandidaten stroomt door naar een contract en uiteindelijk een vast dienstverband.”

Plantmanager Cor Brookhuis vertelt dat het bedrijf gespecialiseerd is in croissants en donuts. Deze vinden hoofdzakelijk hun weg in Nederland en Duitsland, maar Europastry bedient ook andere Europese landen en Noorden Zuid-Amerika. “Met name donuts is een enorme groeimarkt. In Nederland vind je onze donuts in vrijwel iedere supermarkt. De twee donutlijnen en de lijn voor de croissants draaien volcontinu. Iedere lijn levert 30.000 stuks per uur op.”

Hygiëne prioriteit

Werken in een voedselverwerkend bedrijf vergt uiteraard het nodige van de werknemers. Wie geen oog heeft voor hygiëne zit hier niet op zijn plaats. De werkomgeving is schoon en opgeruimd. In samenspraak met Werk en Vakmanschap worden regelmatig Open Avonden en rondleidingen georganiseerd, vaak nog voordat kandidaten daadwerkelijk hebben gesolliciteerd. “We kiezen bewust voor deze manier van werken. We vinden het belangrijk dat mensen zich goed bewust zijn van de werkplek waarvoor ze kiezen. Het mag niet zo zijn dat de verwachtingen achteraf niet overeenkomen met de werkelijkheid.”

Operators

Werk en Vakmanschap werft kandidaten voor onder andere de operatorfuncties bij de productie- en de inpakafdeling. Door een eerste voorselectie bij de consultants te leggen, wordt de afdeling Human Resources van Europastry ontlast. “Zij weten wat wij zoeken. Kandidaten met enige operatorervaring hebben een pre. Verder hechten we veel waarde aan goede communicatieve vaardigheden en analytisch vermogen. Het belangrijkste is echter dat de kandidaten leergierig zijn en er 100% voor willen gaan. Voor hen hebben we intern diverse opleidingsmogelijkheden.”

Kennis van kandidaten

Brookhuis heeft waardering voor de manier waarop Werk en Vakmanschap kanalen met potentiële kandidaten weet aan te boren. Dat geldt ook voor de wijze waarop de consultants zich daadwerkelijk verdiepen in de achtergrond en de persoonlijkheid van de kandidaten. “Ze doen het goed. De meerderheid van de kandidaten krijgt uiteindelijk een vast dienstverband. Inmiddels hebben we afgesproken dat zij doorlopend nieuwe kandidaten voorstellen. Ook de Open Avonden blijven we organiseren. Gemiddeld nemen we iedere week een nieuwe medewerker aan. Gelet op de verwachte groei zal dat de komende tijd niet anders zijn.”