300 leerlingen ontdekken de procestechniek

29 januari 2018

De Week van de Procestechniek liep in de regio Gelderland van maandag 22 tot en met vrijdag 26 januari. Ruim driehonderd leerlingen van 4 vmbo-scholen kregen de kans om zich even een echte procesoperator te wanen. Twaalf bedrijven stelden hiervoor hun deuren open. Werk en Vakmanschap in Velp tekende opnieuw voor de planning en organisatie van alle bedrijfsbezoeken.

Volgens Jeroen Nieuwenhuis, vestigingsmanager van Werk en Vakmanschap in Velp, organiseert zijn team dit evenement al sinds 2011. “We steken hier jaarlijks met veel plezier onze energie in. En wij niet alleen. Tal van bedrijven zijn ieder jaar weer bereid hieraan mee te werken. Zij begrijpen hoe belangrijk het is om jonge vmbo-leerlingen nu al te interesseren voor de procestechniek.”

Bedrijfsbezoeken
Consultant Maureen is mee geweest met bedrijfsbezoeken in de regio Arnhem. Zij bezocht onder andere met tweedejaars vmbo-leerlingen van het Maarten van Rossem MTSA in Arnhem. Daar worden klant specifieke apparaten, installaties en speciale machines ontworpen, gebouwd en onderhouden. In regio Achterhoek zijn vier procesbedrijven bezocht. Ook daar is het enthousiasme van bedrijven, scholen én leerlingen voor de Week van de Procestechniek groot.

Procesengineer
Consultant Lars van Boxel ging op stap met een groep van 22 vmbo-leerlingen van het Edison College, waaronder één meisje. Zij bezochten Owens Corning in Apeldoorn. Dit bedrijf fabriceert glasvezelvlies. “Voor de leerlingen was het geweldig. Ze hebben zich gedurende één dag een heuse procesengineer kunnen voelen. Zo hebben we parameters kunnen bekijken, glasvezelvlies kunnen controleren op kwaliteit en nog veel meer! Volgend jaar zijn we weer welkom bij Owens Corning.”

Technische functies
Voor jongeren die wél weten dat ze techniek in willen maar nog niet goed in welke richting biedt een week als dit uitkomst. Op deze manier krijgen ze daadwerkelijk een beeld bij de diverse technische functies. De bedrijven die hieraan meewerken onderschrijven dit van harte. Zij vinden het belangrijk om jonge mensen te laten zien wat werken in de procestechniek inhoudt.