Aandacht voor solliciteren

07 maart 2018

De Walk & Talk bijeenkomsten in de bibliotheek in Drachten en Burgum zijn voor consultant Heleen Afman positief verlopen. Op uitnodiging van deze bibliotheken was zij gastspreker bij deze vrijblijvende koffie-ochtenden voor werkzoekenden. Vanuit haar ervaringen bij Werk en Vakmanschap heeft zij de aanwezigen bijgepraat over het vinden van een nieuwe baan, vacatures in de techniek en tips en trucs op het gebied van solliciteren.

Walk & Talk is een landelijk initiatief van de Nederlandse bibliotheken. Op deze manier bieden zij werkzoekenden de kans om op een laagdrempelige manier andere werkzoekenden te ontmoeten, te netwerken en ervaringen te delen.

Baan in de techniek
“We hebben gesproken over werk zoeken, cv’s maken, netwerken en banenbeurzen”, vertelt Heleen. “Ook hebben we besproken waar je als werkzoekende zoal tegenaan loopt. Ik heb natuurlijk vrijwel dagelijks met sollicitaties en vacatures te maken en heb veel van deze kennis en ervaring in een open gesprek kunnen delen. Enkele bezoekers hadden raakvlakken met techniek. Soms zelfs onbewust. Zo sprak ik een man die thuis allerlei elektrische klusjes doet. Voor mensen zoals hij zie ik zeker kansen op een baan in de techniek.”