Aanstekelijk enthousiasme bij techniekwedstrijd

18 maart 2016

’s-HERTOGENBOSCH – Het was een drukte van belang tijdens de regionale finale van de wedstrijd Beste installateur of elektrotechnicus. 24 derdejaars van drie vmbo-scholen, onder wie één meisje, streden op diverse niveaus op 17 maart in Den Bosch.

Ze kregen de hele dag de tijd om in de bedrijfsruimtes van Installatiewerk Brabant-Zeeland aan hun opdrachten te voldoen. Zo werden complete verwarmingsinstallaties en groepenkasten voor elektra aangesloten. Deskundige juryleden beoordeelden niet alleen het eindresultaat. Ook met de nauwkeurigheid van werken en de wijze van samenwerking konden punten worden verdiend.

Werk en Vakmanschap was als lid van het Lokaal Platform Installatietechniek nauw betrokken bij de voorbereidingen van de wedstrijd. Er is samengewerkt met enkele bedrijven uit het zuiden van het land, die veel waarde hechten aan een continue instroom van goed personeel.

Ook bij de scholen heerst enthousiasme. Henk Verstappen van de grote regionale onderwijsinstelling Het Hooghuis wijst erop dat dit soort wedstrijden aanstekelijk werkt. “Dit is niet alleen een heel leuke activiteit voor leerlingen. Het is ook belangrijk om de vakken installatietechniek en elektrotechniek meer bekendheid te geven. Leerlingen zijn zo enthousiast na deze dag dat zij dit overbrengen op andere techniekleerlingen. Wij hopen dan ook dat meer leerlingen daadwerkelijk deze richting kiezen.”