Actief op tal van scholen

24 januari 2017

Het was een druk weekend voor Werk en Vakmanschap. Op verschillende scholen in het land gaven onze consultants informatie over technische beroepen, werken en leren in de techniek en de kansen en mogelijkheden die Werk en Vakmanschap technische BBL-leerlingen biedt.

Het Radius College in Breda is een opleidingsinstituut dat techniekopleidingen aanbiedt. Afgelopen vrijdag en zaterdag was het Open Huis. Laura Maartense, vestigingsmanager van Werk en Vakmanschap in Roosendaal, kijkt met veel plezier op deze dagen terug. “We hebben veel derde- en vierdejaars VMBO-leerlingen gesproken, en hun ouders. Ons aanbod spreekt aan. Veel jongeren weten bijvoorbeeld niet dat ze bij een BBL-opleiding, zelf een bedrijf moeten zoeken waar ze de opleiding kunnen doen. Je ziet dat ze enthousiast raken als we vertellen dat wij dat kunnen verzorgen. Dat neemt een drempel weg.”

Van Mavo naar BBL
Eric Riemens, vestigingsmanager van Werk en Vakmanschap in Terneuzen, herkent dit. Samen met collega consultants was hij aanwezig op de Open Dagen van Scalda in Terneuzen en Middelburg. “We hebben veel informatie kunnen verstrekken over de BBL-trajecten. Naast de leerlingen van basis en kader, zijn die ook voor Mavo-leerlingen interessant. Ook daaronder heb je jongens en meisjes die liever met hun handen leren.” “Hartstikke leuk”, zo reageert Mirjam Jager op de Open Dagen bij ROC Friese Poort in Leeuwarden en Sneek. “Leeuwarden was bekend terrein voor ons, maar in Sneek waren we nog niet eerder geweest. Het is goed om op deze laagdrempelige manier leerlingen en hun ouders te informeren over de mogelijkheden in de techniek. Werk en Vakmanschap kan daar een rol bij spelen met onze BBL-trajecten.”