Actief met techniek in Oss

29 november 2017

De consultants van de vestiging van Werk en Vakmanschap in Oss zijn actief. Ze zijn op tal van plaatsen aanwezig om technici en aankomende technici te informeren over de technische vacatures en opleidingsmogelijkheden die Werk en Vakmanschap biedt.

Zo waren Nick Tulling en Coen Lourensen aanwezig bij de Open Dag van ROC de Leijgraaf. Dit is voor aankomende studenten een mooi moment om de sfeer te proeven en te informeren naar de verschillende opleidingsmogelijkheden. Nick en Coen praatten de leerlingen bij over hun kansen op de arbeidsmarkt en de technische bedrijven waar ze eventueel aan de slag kunnen gaan. “Coen was aanwezig bij de afdeling Installatietechniek. Ikzelf stond bij Electrotechniek/Mechatronica. We hebben veel jongeren en hun ouders gesproken. Het zijn vaak algemene kennismakingsgesprekken, maar zeker zinvol en interessant. We hebben veel informatie kunnen geven over de verschillende technische vakrichtingen, over opleidingen en kansen op de arbeidsmarkt”, legt Nick uit.

Flexmarkt Oss
De Flexmarkt in Oss was eveneens een prima gelegenheid om de dienstverlening te presenteren. Ruim honderd werkzoekenden waren aanwezig. Zij lieten zich bijpraten over de mogelijkheden van BBL-trajecten en zij-instroom in de techniek. “Er waren veel uitzendbureaus. Dus dan is het des te leuker om een onderscheidend verhaal te kunnen vertellen”, aldus Nick. “Met onze mogelijkheden om een overstap te maken naar de techniek, hebben we een aantal kandidaten weten te inspireren. Daar vloeien zeker enkele vervolggesprekken uit voort. Verder was er veel belangstelling voor onze BBL-trajecten. Wellicht niet voor de werkzoekenden zelf. Maar veel van hen zijn ook ouder of verzorger en hebben kinderen waarvoor onze technisch leerwerktrajecten interessant kunnen zijn.”