Alles leren over werknemersvaardigheden

22 november 2018

De gastles die Guy Somers en Marco Smeets van Werk en Vakmanschap gisteren verzorgden op het Citaverde College in Nederweert is enthousiast ontvangen. Het doel was de leerlingen bewust te maken van belangrijke werknemersvaardigheden. “We hadden 22 vierdejaars technisch georiënteerde leerlingen in de klas. Voor hen was het onderwerp zeer relevant. Ze krijgen allemaal te maken met een stage of een leerwerkplek. Het is goed dat ze zich bewust zijn van de verwachtingen van werkgevers.”

Marco Smeets, consultant bij Werk en Vakmanschap in Weert beleefde zelf ook plezier aan de gastles. “Het was leuk om met deze jongeren te praten over stages en leerwerkplekken, de verschillen tussen bol en bbl en over hun competenties. Aan het einde van de les deden we een uitdagende Kahoot! Quiz. Met dertien prikkelende vragen testten we wie het meeste van onze gastles had opgepikt. Die leerling won een dopper van Werk en Vakmanschap. Verder kregen alle leerlingen natuurlijk een certificaat van deelname.”

Deze gastlessen zijn een initiatief van Werk en Vakmanschap. Marco verwacht dat hij en zijn collega’s in de komende periode op meer VMBO/Mavo scholen dergelijke lessen zullen gaan verzorgen.