Ambitie JobCafé biedt kansen voor carrièreswitch

19 oktober 2017

Het Ambitie JobCafé in Groningen biedt mensen die een nieuwe carrière ambiëren de mogelijkheid om daarmee een start te maken. De consultants van Werk en Vakmanschap Groningen waren aanwezig om belangstellenden bij te praten over de mogelijkheden in de techniek. “Het is leuk om met mensen te praten die openstaan voor verandering.”

Recruiter Kars Velting is enthousiast over de twee dagen waarop het Ambitie JobCafé plaatsvindt. “De locatie is top. De Martinikerk ligt middenin het centrum en is dus goed bereikbaar. We hebben een stand waarin we mensen kunnen informeren over technische carrières. Daarnaast hebben we regelmatig ‘koffie dates’. Dat zijn gerichte afspraken met belangstellenden. Onder het genot van een kop koffie praten we hen bij over de techniek. We hebben goed zicht op de mogelijkheden, zowel wat betreft werken als leren.”

Vervolgafspraken
Uit de vele gesprekken die Kars en zijn collega’s hebben gevoerd, zijn inmiddels al enkele vervolgafspraken gekomen. “Dit zijn kandidaten met affiniteit met techniek of vakvolwassen technici waarmee we graag verder praten.”