Veel animo voor deeltijdopleiding HBO Mechatronica

12 januari 2018

De Open Avond bij de Saxion Parttime School in Enschede bracht veel belangstellenden op de been. Zij konden op de informatiemarkt terecht met vragen over post-hbo scholingen, modulen, cursussen, bachelor- en masteropleidingen. Ook Werk en Vakmanschap was aanwezig en dan met name voor de deeltijdopleiding Mechatronica. “We hebben veel potentiële hbo-trainees gesproken, die serieus geïnteresseerd zijn om via ons traineeship met de opleiding Mechatronica te starten.”

Nick Scheurwater, consultant bij Werk en Vakmanschap in Enschede, is enthousiast over de kandidaten die hij gesproken heeft. “Door de samenwerking die we met Saxion zijn aangegaan, was Werk en Vakmanschap nu voor de derde keer aanwezig bij een Open Avond. Tot dusver waren we met name gericht op de deeltijdopleiding Mechatronica. Via ons traineeship HBO Mechatronica helpen we leerlingen zonder relevante werkplek, met het zoeken naar een geschikte werkgever. Zo slaan wij een brug tussen die leerlingen die zich verder willen ontwikkelen en het bedrijfsleven dat staat te springen om de getalenteerde en gemotiveerde werknemers. Werkgevers, die een moeilijk te vervullen mechatronica vacature hebben, worden door ons gestimuleerd en geholpen deze om te zetten in een traineeship. De kandidaten die hierin interesse hebben, worden door ons op korte termijn uitgenodigd voor een intake en een verdere kennismaking. We zien dat kandidaten uit het hele land zich aanmelden voor de studie in Enschede. Via ons landelijke netwerk zijn we in staat deze kandidaten te koppelen aan een geschikte werkgever.”

Traineeships werktuigbouw en elektrotechniek
Het succes van deze deeltijdopleiding is aanleiding voor een uitbreiding van het aanbod. Werk en Vakmanschap onderzoekt, in samenwerking met het Saxion, de mogelijkheid om op termijn ook HBO-traineeships Werktuigbouwkunde en Elektrotechniek aan te bieden. Wat Nick betreft, staat Werk en Vakmanschap klaar om ook hiervoor de juiste werkgevers te vinden. “ We binden op deze manier de technische kandidaten aan onze klanten. Technici worden immers steeds schaarser. Bovendien bieden de traineeships een mooie kans aan leerlingen die vanuit het MBO willen doorstromen en zich via een deeltijdopleiding verder willen ontwikkelen. Ook werknemers die zich niet verder kunnen ontwikkelen bij hun huidige werkgever, helpt Werk en Vakmanschap aan een nieuwe uitdaging in combinatie met de opleiding.”