Banenevent vol ambitie

13 oktober 2016

De Oude Drukfabriek in Groningen vormde op 12 en 13 oktober het decor voor het Ambitie JobCafé. Hier konden werkzoekenden in een informele en laagdrempelige setting kennismaken met nieuwe werkgevers en potentiële collega’s. In de stand van Werk en Vakmanschap was het druk. Diverse werkzoekenden worden direct bemiddeld naar een baan in de techniek.

Het Ambitie JobCafé werd voor de tweede keer georganiseerd voor werkzoekenden in Noord-Nederland. Andrea Maring was aanwezig, samen met haar collega Patrick Lansbergen. “We hebben opvallend veel ICT-georiënteerde mensen ontmoet die op zoek zijn naar ander, soms technisch, werk. Zeker als zij oorspronkelijk technisch zijn geschoold, is een toekomst in de techniek heel goed mogelijk. We hebben daarvoor speciale ‘werken en leren’-trajecten.”

Technische kandidaten
De aanwezige bedrijven op het banenevent toonden een goede weerspiegeling van de huidige arbeidsmarkt in Noord-Nederland. Zo waren er veel ICT- en technische bedrijven; de sectoren die het hardst om goed geschoold personeel verlegen zitten. Andrea en Patrick kijken tevreden terug op de twee intensieve dagen. “We hebben gebruikgemaakt van de mogelijkheid om via speeddates gekoppeld te worden aan potentiële kandidaten; een goed initiatief van de organisatie. Mede hierdoor hebben we verschillende technische kandidaten ontmoet, waarvoor we concreet aan de slag kunnen. Als het aan ons ligt, gaan we hun cv’s morgen al proactief aanbieden bij verschillende lidbedrijven.”