Basisschoolleerlingen ontdekken de techniek

06 november 2017

Technics4U is een techniek promotieproject voor leerlingen uit het basisonderwijs (groep 7/8), leerkrachten en ouders. Doelstelling is hen te enthousiasmeren voor techniek! Afgelopen vrijdag en zaterdag vond het evenement plaats op het Drenthe College in Emmen. Werk en Vakmanschap maakte het evenement mogelijk door hieraan een financiële bijdrage te leveren.

Sander Spithoven, vestigingsmanager van Werk en Vakmanschap in Emmen is kort over het evenement. “In één woord: prachtig! Stel je voor, 750 basisschoolleerlingen bruisen van het enthousiasme. Ze kunnen op zo’n dag tal van uitdagende proefjes en activiteiten doen. Zo ervaren ze de techniek. Bijzonder leuk is de kennisquiz volgens het idee van petje op – petje af. Hilariteit alom natuurlijk. Ook het zingen van het bijbehorende technieklied is geweldig!”

Met de sponsoring van het techniekevenement onderschrijft Werk en Vakmanschap de doelstelling om jongeren al op jonge leeftijd in contact te brengen met techniek. In het gereedschapskoffertje dat alle leerlingen na afloop mee naar huis namen, konden ze op het gemak nog eens nalezen wat Werk en Vakmanschap in de toekomst voor hen kan betekenen.