‘BBL en BOL bieden dezelfde opleidingsniveaus’

19 januari 2017

Op het Markland College in Oudenbosch kwamen deze week ruim 800 leerlingen en hun ouders bijeen voor een voorlichtingsavond. Derdejaars en vierdejaars VMBO-leerlingen, van het Markland College en Prinsentuin, kregen uitgebreide informatie over de opleidingsmogelijkheden op het MBO. Naast diverse scholen, waren ook enkele bedrijven uitgenodigd, waaronder Werk en Vakmanschap.

Consultant Susanne van Oosterhout kijkt met veel plezier terug op de avond. “Voor Werk en Vakmanschap was het de eerste keer dat ze op deze school aanwezig waren. En met succes! Ik heb veel leerlingen gesproken die zeer gericht interesse toonden in de techniek. Dat is mooi, want de techniek biedt volop carrièrekansen op ieder niveau.”

Verschil tussen BOL en BBL
Het viel Susanne op dat ouders vaak niet weten dat BOL- en BBL-opleidingen qua niveau volledig vergelijkbaar zijn. “Het verschil zit niet in het niveau, maar in de manier waarop studenten zich de stof eigen maken. BBL betekent vooral veel leren met je handen, bij een leerwerkbedrijf. Gemiddeld 4 dagen per week. De resterende dagen brengen de studenten op school door. Dit is, zeker voor leerlingen die graag hun handen laten spreken, een interessante route. Immers, naast de opleiding krijgen ze een dienstverband en een salaris.”

Vervolg
Ook over de samenwerking met het Markland College en Prinsentuin is Susanne positief. “We bekijken op welke manieren we iets voor elkaar kunnen betekenen.”