BBL-trajecten staan volop in de belangstelling

23 november 2017

Dennis de Graef, consultant bij de vestiging van Werk en Vakmanschap in Leiden, is enthousiast. Dinsdag was hij aanwezig op de Onderwijsmarkt bij het Lentiz Floracollege. Daar ontmoette hij verrassend veel derde – en vierdejaars VMBO-leerlingen, die een carrière in de techniek ambiëren.

“Ik ben aangenaam verrast door de bewuste keuzes, die veel leerlingen maken. Ze denken goed over hun toekomst na en een groot aantal overweegt de technieksector. Mijn advies is duidelijk: het is meer dan goed om je nu al te oriënteren, maar het belangrijkste is je diploma behalen in mei 2018.”

Ontzorgen
Naast de leerlingen waren ook veel ouders/verzorgers aanwezig. “Ik spreek graag met de jonge talenten zelf, maar natuurlijk zijn ook ouders geïnteresseerd. Het feit dat wij al ruim 20 jaar BBL-trajecten verzorgen, geeft vertrouwen. Bovendien is ons aanbod goed. We betalen bijvoorbeeld de opleiding en de boeken en we ontzorgen de ouders. Immers, de begeleiding van de leerling en de contacten met school en leerbedrijf nemen we voor een zeer groot deel over.”

Belangstelling van scholen
Op de Onderwijsmarkt was een groot aantal MBO-scholen vertegenwoordigd. Voor enkele daarvan was Werk en Vakmanschap een nieuwe naam. “Ik heb veel contacten kunnen leggen met scholen. Dat is interessant, voor beide partijen. Zo kunnen zij leerlingen, die een BBL-opleiding willen volgen, eenvoudig naar ons doorverwijzen. We zorgen zo snel mogelijk voor een passende BBL-opleiding en voorkomen daarmee wellicht onnodig schooluitval.”