BBL-trajecten voor technische talenten

07 februari 2018

Techniek is een breed begrip. Tijdens de Open Dagen geven we uitleg over wat de verschillende richtingen inhouden en natuurlijk vertellen we wat Werk en Vakmanschap voor jongeren kan betekenen.”

Dennis de Graef, consultant bij Werk en Vakmanschap in Leiden, was aanwezig bij de Open Dag van het mboRijnland in Leiden. “Jongeren én hun ouders waren erg te spreken over onze dienstverlening. We verzorgen de BBL-trajecten van A tot Z. Dat betekent dat we starten met een competentiegerichte intake, dat we voortgangsgesprekken voeren en de leerlingen coachen en begeleiden. Dit leidt vaak tot een diploma en baan bij het leerwerkbedrijf.”

Regionale mogelijkheden
Ook consultant Martine Dekkers was namens Werk en Vakmanschap aanwezig op een Open Dag, en wel bij het Graafschap College in Doetinchem. Martine die op de vestiging in Velp werkt, vond de Open Dag goed bezocht. Ze herkent het verhaal van Dennis en geeft aan dat zij in haar voorlichting ook de regionale mogelijkheden in de techniek benoemd heeft. En die zijn er volop.

Procestechniek en werktuigbouw
Werk en Vakmanschap Zeeland was aanwezig bij de Open Dagen van Scalda in Vlissingen en Terneuzen. Consultant Kim Rijnhout is enthousiast. Zij was aanwezig in het nieuwe Centrum voor Toptechniek in Terneuzen. “Dit was een ideale plek om over techniek te praten. Je kon hier heel goed zien wat een dergelijke opleiding inhoudt. Ik signaleerde grote verschillen in belangstelling. In Terneuzen was er veel animo voor procestechniek, terwijl we in Vlissingen veel jongeren spraken die belangstelling hebben voor werktuigbouw.”