Bedrijfsbezoek geeft beeld van nieuwe baan

15 maart 2018

Werk en Vakmanschap in Enschede is actief met de werving van nieuwe medewerkers voor Europastry in Oldenzaal. Door de uitbreiding van de bedrijfsactiviteiten is dit bedrijf, dat onder andere donuts en croissants maakt, op zoek naar operators, logistiek medewerkers en monteurs. Vorige week vond een rondleiding plaats. Serieuze, geïnteresseerde kandidaten maakten zo kennis met het bedrijf waar ze mogelijk op termijn aan de slag gaan.

Om de mensen te werven, heeft Werk en Vakmanschap voor Europastry een recruitmentcampagne opgezet. “We hebben onder andere een Facebookcampagne opgestart en deze open avond en rondleiding georganiseerd. Om mensen enthousiast te maken voor deze open avond hebben we gebruik gemaakt van abri’s in de regio, we hebben in de regio Oldenzaal flyers verstuurd en in huis- en-huisbladen geadverteerd. De kracht van deze wervingscampagne was volgens ons de combinatie van on- en offline marketing”, vertelt Emiel Luimes, die als consultant bij Werk en Vakmanschap nauw betrokken is bij deze wervingscampagne.

Kennismaken
De belangstellenden werden verwelkomd door de bedrijfsleider van Europastry. Hij vertelde uitgebreid over het bedrijf en de werkzaamheden. Aansluitend nam Emiel het woord. Hij vertelde over de dienstverlening en de detacheringsmogelijkheden. “Na deze inleidende praatjes gingen we het bedrijf in”, vertelt Marieke. “De kandidaten waren erg enthousiast. Ze zagen bijvoorbeeld hoe prettig deze nieuwe, ruime en schone werkomgeving is.”

Op weg naar een nieuwe baan
Het bedrijfsbezoek is een belangrijke stap op weg naar een nieuwe baan. Het team van Werk en Vakmanschap belt nu alle aanwezigen na. Met iedereen is een vervolgafspraak gemaakt om nogmaals het CV en de beschikbare functies door te spreken. “Als we eenmaal een goed beeld hebben van de kandidaat en overtuigd zijn dat hij geschikt is voor een bepaalde functie, stellen we de kandidaat bij Europastry voor. De uiteindelijke keuze om wel of niet met iemand in zee te gaan, wordt daar gemaakt.”