Belangstelling voor techniek zit in de lift

10 december 2018

Studiekeuzebeurs West is hét studiekeuze-evenement van West-Nederland. Afgelopen vrijdag en zaterdag gonsde het in Ahoy Rotterdam van de activiteiten.  Er waren ruim 50 (onderwijs)instellingen uit binnen- en buitenland aanwezig om de meest uiteenlopende opleidingen op mbo en hbo niveau te presenteren. Ook Werk en Vakmanschap Rotterdam was op de beursvloer aanwezig. “Er was veel belangstelling voor onze technische bbl-trajecten. Ook veel meisjes toonden interesse in een technisch beroep.”

De consultants Marloes Cassuto en Els Burgers waren respectievelijk op vrijdag en zaterdag aanwezig. “De vrijdag is altijd voor de scholen. De leerlingen zijn dan vanuit school verplicht om naar deze beurs te komen. Ik heb veel jongeren gesproken, en daaronder ook bijzonder veel meisjes. De belangstelling voor techniek zit duidelijk in de lift”, vertelt Marloes. Dat laatste was ook op zaterdag het geval. Op deze dag komen jongeren veelal met hun ouders. Hierdoor heeft die dag vaak een wat serieuzer tintje. “Ik heb veel ouders gesproken. Zij waren erg enthousiast over onze technische bbl-trajecten, onze begeleiding en de baangarantie die wij kunnen bieden”, aldus Els.

Het is nu aan de leerlingen om hun studiekeuze te maken. Mochten ze hulp of advies nodig hebben, dan kunnen ze altijd bij Marloes en Els of één van hun collega’s aankloppen.