Veel belangstelling voor Werk en Vakmanschap

30 januari 2017

Afgelopen weekend hielden diverse ROC’s een Open Dag. Hét moment voor derde- en vierdejaars leerlingen om zich te oriënteren op de toekomst. Ook MBO-leerlingen maken regelmatig gebruik van deze Open Dagen. Naast informatie over opleidingen, vinden zij hier informatie over banen en BBL-trajecten. De consultants van Werk en Vakmanschap hebben tal van leerlingen geïnformeerd over de mogelijkheden.

Susanne van Oosterhout was namens Werk en Vakmanschap Roosendaal aanwezig op de Open Dag van het Markiezaat College in Bergen op Zoom. “We komen hier al een aantal jaren. Het is bijzonder om te zien hoe goed de docenten en de aanwezige bedrijven ons kennen. Ze weten ons duidelijk te vinden voor BBL-trajecten en wijzen leerlingen ook heel concreet naar ons door.”

Werken en leren
Naast voorlichting aan de toekomstige lichting MBO-studenten, zijn de Open Dagen ook geschikt voor een kennismaking met de huidige studenten. Karenza Schalk van Werk en Vakmanschap Rotterdam bijvoorbeeld sprak een aantal studenten dat de overstap wil maken van een BOL-opleiding naar een BBL-traject. “We hebben natuurlijk de contacten om hiervoor de leerwerkplekken te organiseren en we nemen de volledige organisatie op ons. Werken en leren tegelijk en een salaris verdienen, spreekt veel leerlingen én hun ouders aan.”

Beroepeninformatie
Andrea Maring en haar collega Patrick Lansbergen van Werk en Vakmanschap Groningen hebben Werk en Vakmanschap breed vertegenwoordigd op de verschillende scholen. Zij waren aanwezig op het Noorderpoort en het Alfa-College in Groningen. “We hebben diverse leerlingen gesproken, die willen switchen van BOL naar BBL. Dat zijn leerlingen die voldoende ‘onder de pet’ hebben, maar geen schoolganger zijn en toch graag een diploma willen halen. Wij kunnen hen veel bieden. Verder hebben we tal van leerlingen gesproken die zich oriënteren op een technische opleiding. Vaak weten ze nog niet wat. In dat geval verwijzen we ze graag naar de filmpjes op de website van ons Werk en Leer College. Die laten heel duidelijk zien wat de verschillende beroepen inhouden.”