Belgisch onderwijs levert gedisciplineerde vaklieden af

19 mei 2016

MAASEIK – Al voor de elfde keer heeft het Mosa-Ic College in het Belgisch-Limburgse stadje Maaseik een banenmarkt voor technici gehouden. Ook Werk en Vakmanschap was weer vertegenwoordigd in deze provincieplaats net over de grens bij Sittard en Weert.

Veel zesdejaars studenten die op zoek zijn naar nieuwe leer-werkprojecten, bezoeken de banenmarkt. Andere scholieren zijn op zoek naar stage-adressen. Op de beurs staan naast Werk en Vakmanschap nogal wat grote Nederlandse bedrijven.

Consultant Leon Senden van de vestiging Weert van Werk en Vakmanschap legt uit waarom deelname aan deze beurs interessant is. “Zeventig procent van de leerlingen van deze gedegen technische opleiding komt uit Nederland. De school staat erg goed aangeschreven. Vanwege de praktijkgerichtheid, maar vooral ook om de discipline die er heerst. Ze levert prima vaklieden af, in verschillende technische richtingen.”

Dat weten de Nederlandse bedrijven, die op deze beurs zijn te vinden. “Wij gaan erheen om nieuwe talenten te spotten en aan ons te binden, om de contacten met klant-bedrijven te verstevigen en om onze naamsbekendheid te vergroten. Dat leidt elk jaar tot succes. We weten nu dan ook al zeker dat we er in 2017 weer bij zullen zijn”, licht Senden toe.