‘Betere kandidaten omdat ze weten wat er speelt’

01 juli 2019

“Samenwerken met Werk en Vakmanschap bevalt uitstekend. Ze zijn betrokken en nemen de moeite ons bedrijf echt te leren kennen. Dat zie je terug in de kandidaten die zij voorstellen. Die profielen sluiten beter aan bij onze eisen, dan van andere bureaus.”

Lydia Hoogerheide is manager Customer Service bij Scion Instruments in Goes. Daarnaast neemt zij ook personeelszaken voor haar rekening. “Scion is in Goes een relatief kleine organisatie met ruim twintig medewerkers. Dat betekent dat we enkele taken verdelen, waaronder de pz-taken.”

Technische – en laboratoriumkennis

Scion Instruments is ontstaan na de overname van Varian Instruments. Een nieuwe naam met een lange geschiedenis. Scion Instruments is gespecialiseerd in analyseapparatuur en dan met name gaschromatografen (GC’s), GC met massaspectrometer (MS) systemen, toebehoren en verbruiksartikelen. Deze zijn vooral bekend in de (petro)chemische en farmaceutische industrie, maar zijn ook geschikt voor applicaties voor bijvoorbeeld de voedingsmiddelenindustrie en milieuonderzoek. Scion is onderdeel van de Techcomp Holding. Het hoofdkantoor van Scion is gevestigd in Livingston, Schotland. “De meeste medewerkers hebben een technische achtergrond. Op de afdeling Assembly werken bijvoorbeeld mensen met een MTS- of andere technische opleiding. Dit betreft vooral fijnmechanisch werk, waarbij het belangrijk is dat zij technische tekeningen kunnen lezen. Bij de afdeling Final Test hebben we hoofdzakelijk mensen met een diploma Hoger Laboratorium Onderwijs.”

Persoonlijk betrokken

De samenwerking met Werk en Vakmanschap startte circa twee jaar geleden, op voorspraak van een collega van Lydia. Inmiddels zijn in totaal vier medewerkers gestart in verschillende functies, te weten 2 GC-assemblers, een magazijnmedewerker en een custom solutions specialist. “We zijn in 2015 met acht mensen gestart en groeien dus flink. Het is prettig om de sollicitaties via Werk en Vakmanschap te laten lopen. Dat scheelt ons tijd en bovendien hebben zij een beter zicht op de arbeidsmarkt. Doordat zij dit combineren met een sterke, persoonlijke betrokkenheid, weten ze vaak de juiste kandidaten te selecteren. Zijn die kandidaten eenmaal gestart dan houden de consultants intensief contact. Zij komen meerdere  keren per jaar langs. Dat is prettig, zo blijven ze betrokken en weten ze wat er speelt.”