Beurs zorgt voor nieuwe contacten met leerlingen én bedrijven

09 december 2019

Voor iedereen die nog niet weet wat hij of zij na het vmbo wil gaan doen, was de Studiekeuzebeurs West in Rotterdam Ahoy een goede start om inspiratie voor de toekomst op te doen. Duizenden jongeren en hun ouders/verzorgers maakten afgelopen weekend van de gelegenheid gebruik en bezochten hét studiekeuze-evenement. Vestigingsmanager Ed Rutjens van Werk en Vakmanschap in Rotterdam is met name over afgelopen zaterdag enthousiast. “Dit was een heel positieve dag, met veel leuke gesprekken en interessante kennismakingen.”

Het kan op grote beurzen zoals de Studiekeuzebeurs West raar lopen. Want terwijl Ed en zijn collega’s met name aanwezig waren om leerlingen en hun ouders te informeren over de mogelijkheden in de techniek, dienden ook tal van andere kansen zich aan. “We hebben bijvoorbeeld door onze gesprekken contact kunnen leggen met twee bedrijven die hun vacatures bij ons willen neerleggen. Ook leuk is dat een moeder zo enthousiast is over onze coaching en begeleiding dat zij het stagebedrijf van haar zoon gaat wijzen op onze dienstverlening. Zij ziet haar zoon graag een BBL-opleiding doen bij het stagebedrijf, maar wél via ons.”

Het zijn mooie voorbeelden van hoe een beursdag kan verlopen. Dit staat nog los van alle andere positieve gesprekken, die Ed en zijn collega’s voerden. “Het was heel positief. Er was veel belangstelling met leuke en goede gesprekken. We hebben onze dienstverlening duidelijk kunnen over brengen.”