Veel bezoekers avondopenstelling Terneuzen

14 april 2017

De vestiging van Werk en Vakmanschap was afgelopen donderdagavond open van 17.00 tot 21.00 uur. Een schot in de roos, want tal van werkzoekenden in de techniek maakten van de gelegenheid gebruik. Consultant  Nikita de la Ruelle is meer dan tevreden. “De avondopenstellingen gaan echt leven. We hebben vier keer zoveel mensen gesproken als vorige keer en bovendien een groot aantal waarvoor we direct aan de slag kunnen.”

De avondopenstelling biedt met name werkenden de gelegenheid om in gesprek te gaan met de consultants van Werk en Vakmanschap. Dat was ook afgelopen avond het geval. “Technici kloppen  om uiteenlopende redenen bij ons aan. Jongeren die op zoek zijn naar een technische bbl-opleiding, maar ook vakvolwassen technici die verdieping in hun werk zoeken. Verder waren er mensen die werken bij een onderhoudstop in de regio en voorzien dat dit werk binnenkort afloopt.”

Technische affiniteit

Opvallend was verder dat er een enkele koppels op de avond afkwamen, waarbij zowel de man als de vrouw op zoek zijn naar technisch werk. “Uiteraard zijn ze bij ons aan het juiste adres. We kunnen omscholingen richting de techniek verzorgen. Natuurlijk wel als duidelijk is dat een kandidaat aantoonbaar affiniteit heeft met de techniek.”

De volgende avondopenstelling van Werk en Vakmanschap in Terneuzen is op donderdag 9 mei 2017 van 17.00 tot 21.00 uur.