‘Bij een goed gevoel, volgt direct een jaarcontract’

29 juni 2018

“Rioolservice klinkt voor veel technici niet aantrekkelijk. Terwijl ons werk veelzijdig en uitdagend is. We zijn op verschillende fronten actief: mechanisch, elektrisch en civieltechnisch. Afwisselend werk dus voor onze servicemonteurs.”

Hendrik Jan van der Woude is vestigingsleider bij Remondis Rioolservice B.V. in Leek. Remondis Rioolservice heeft meerdere vestigingen in Nederland en zodoende een landelijke dekking. Bij de vestiging in Leek werken tien medewerkers, waarvan zeven monteurs.

 

Krappe arbeidsmarkt

Het vinden van nieuwe medewerkers is niet eenvoudig, vertelt Van der Woude. “We hebben in Noord-Nederland te kampen met een krappe arbeidsmarkt. Daar komt bij dat wij nog al wat van onze mensen vragen. Naast mechanische kennis is affiniteit met elektrotechniek belangrijk. Kenmerkend is verder onze no-nonsense mentaliteit, flexibiliteit en servicegerichte instelling. Het spreekt voor zich dat we pas stoppen als het probleem of de storing is opgelost.”

 

Vaste contactpersoon

Voor de werving van nieuwe medewerkers werkt Van der Woude graag met Werk en Vakmanschap. Consultant Mirjam Jager is zijn vaste contactpersoon en dat werkt in zijn ogen prettig. “Ik hoef niet steeds hetzelfde verhaal te doen. Zij kent ons bedrijf en weet goed welke mensen hier succesvol kunnen zijn.” Eind vorig jaar nog is een werkvoorbereider gestart. “Werk en Vakmanschap heeft hem voorgesteld en we hebben hem direct een dienstverband aangeboden. Zeker in de huidige arbeidsmarkt waarderen kandidaten dit gebaar. Hoewel een detacheringsovereenkomst in feite op hetzelfde neerkomt, geeft een jaarcontract sommige medewerkers meer zekerheid. Als het even kan en we hebben een goed gevoel bij een kandidaat, komen we ze daarin tegemoet.”