Bijna 100 kinderen maakten het in de techniek!

26 maart 2018

De Openbedrijvendag afgelopen zaterdag in Zierikzee was een groot succes. Het thema voor de dag was ‘Kom jij het bij ons maken’. Bijna 100 kinderen van basisscholen en middelbare scholen grepen die kans. Ze maakten kennis met de technische bedrijven op Bedrijvenpark Zuidhoek en zetten tegelijkertijd een echte windmolen in elkaar.

Lassen, solderen, monteren, knippen, zetten, draaien, laseren, buigen en zelfs in een andere wereld stappen door een VR bril! Het kon allemaal tijdens deze uitdagende Openbedrijvendag. De dag was een initiatief van Airpack, Dekon Metaalbewerking, Your Surprise, Nemag, Bever Innovations en Saman.

Bij Saman was ook de banenmarkt. Hier stonden de consultants van Werk en Vakmanschap Terneuzen, Eric Riemens en Michèlle van Leerzem. “De deelnemers kregen bij onze stand een onderdeel voor de windmolen, net als bij alle deelnemende bedrijven. Pas na zes bedrijfsbezoeken waren alle onderdelen compleet en konden ze gaan bouwen aan het elektronische windmolentje. Uiteindelijk maakt de maker van de beste windmolen kans op een iPad.” De winnaar wordt bepaald door de blaaswedstrijd. Wie het beste kan blazen, maakt kans op de iPad.