Bijna 800 basisschoolleerlingen op Technics4U

09 november 2016

Het Drenthe College organiseerde op donderdag 5 en vrijdag 6 november de techniekmanifestatie Technics4U. Bijna 800 leerlingen van de basisscholen in de gemeente Emmen maakten hier kennis met het werken in de techniek. De Coöperatie Werk en Vakmanschap ondersteunde het evenement met een financiële bijdrage.

Het Drenthe College was erin geslaagd om, samen met een aantal scholen voor voortgezet onderwijs, de Vereniging Parkmanagement (VPB) en een aantal technische bedrijven, een uitdagend programma samen te stelen. Met een spannende techniekquiz en een heus technieklied leerden de kinderen spelenderwijs van alles over de techniek. Natuurlijk konden de kinderen aansluitend zelf met techniek aan de slag gaan. Bovendien, de dag na Technics4U waren zij samen met hun ouders welkom bij bedrijven die meededen aan de Open Bedrijvendag. Sander Spithoven, vestigingsmanager van Werk en Vakmanschap in Emmen, is enthousiast over de organisatie en de grote opkomst. “Technics4U is een leuke manier om kinderen én hun ouders te interesseren voor techniek.”

Gereedschapskistje
Na afloop van de manifestatie kregen alle leerlingen een gereedschapskistje mee naar huis met daarin uiteraard ook een leuke gadget van Werk en Vakmanschap.