Brabantse banenmarkt voor technische functies

29 september 2017

De banenmarkt die afgelopen week georganiseerd werd door WSP Werkcentrum Brabantse Wal was voor Werk en Vakmanschap een groot succes. “We hebben tal van kandidaten gesproken die het mogelijk in de techniek kunnen gaan maken”, vertelt consultant Marc van Eekelen, consultant in Roosendaal. “Eigenlijk meer dan we op voorhand hadden durven hopen.”

Vanwege het grote aantal technische vacatures en de technische leerwerktrajecten waarin Werk en Vakmanschap bemiddelt, waren Marc en zijn collega Jill Melman door UWV uitgenodigd om aan deze banenmarkt deel te nemen. Ze hebben beiden een flink aantal kandidaten gesproken. “Het was opvallend dat nog zo veel mensen een technische achtergrond hebben. Gezien de vraag van regionale werkgevers verwachten we dat enkele kandidaten mogelijk op korte termijn al aan de slag kunnen.”

Om- en bijscholen

Wat Marc opviel was dat de belangstelling wederzijds was. “Veel mensen zijn geïnteresseerd in onze dienstverlening omdat wij werk maken van langdurige (arbeids-) relaties. Dat spreekt meer aan dat kortstondige opdrachten op uiteenlopende werkplekken. Bovendien zijn we sterk in het om- en bijscholen van mensen. Ook dat spreekt aan, zowel bij de kandidaten zelf, als bij werkgevers.”