Breda biedt podium aan succesvolle Dag van de Logistiek

21 maart 2016

BREDA – Een proefrit in een truck, op een vorkheftruck klimmen; het kon tijdens de eerste Dag van de Logistiek in Breda. Om zijn – wat stoffige – imago op te pimpen zette de logistieke sector zaterdag 19 maart die manifestatie in het NAC-stadion op touw.

Tussen de twintig aanwezige bedrijven, allemaal op zoek naar personeel, was ook Werk en Vakmanschap present. Suzan Blaakenburg en haar collega Tanja Veldhoen hadden de hele dag aanloop van jongeren. Die weten nu nog niet zo goed wat ze willen gaan doen na hun opleiding, maar zien een baan in de logistiek wel zitten. Bij voorbeeld als orderpicker, die helpt bij het lossen van een binnenkomende vracht. Of als voorraadverwerker. Beide functies ‘in de loods’, te midden van zware trucks en duizenden artikelen die ermee worden vervoerd.

“We hebben veel contacten gelegd en heel wat gesprekken gevoerd”, blikt Suzan Blaakenburg terug. “Vooral met jongelui die bijna klaar zijn met het vmbo en nog niet weten wat ze na hun examen gaan doen. We spraken ook met mbo’ers. Wij hebben vooral behoefte aan vaklieden op niveau 2. We verwachten dat een deel van de belangstellenden die we hebben gesproken, zeker op termijn met een concrete werkvraag naar ons toekomt.”

De organisatie van het evenement was in handen van de gemeente Breda, ROC West-Brabant en Stichting ViaQuales. De Bredase wethouder Miriam Haagh (onderwijs) zei in haar openingstoespraak dat de sector transport en logistiek erg belangrijk is voor West-Brabant, dat ze betitelde als ‘logistieke hotspot’. Volgens Haagh kan de regio door een goede samenwerking tussen overheid, onderwijs en bedrijfsleven de concurrentie aangaan met andere regio’s en veel logistieke bedrijven aantrekken.

Werk en Vakmanschap levert daar door een gerichte personeelswerving graag een bijdrage aan.