Concrete afspraken met leerlingen én bedrijven

08 december 2016

De kennismakingsavond op het Penta College in Spijkenisse werd afgelopen dinsdag bijzonder druk bezocht. Door de combinatie met de 10-minuten gesprekken waren veel vierdejaars VMBO-leerlingen en hun ouders aanwezig. Zij konden voor en na hun gesprekken de oriëntatiemarkt bezoeken. Hier stonden onderwijsinstellingen, bedrijven en ook Werk en Vakmanschap om informatie te geven over het mogelijke vervolgonderwijs.

Ed Rutjens, vestigingsmanager van Werk en Vakmanschap Rotterdam was aanwezig, samen met zijn collega, consultant Joanne Woerlee. Hij is enthousiast over de opzet van de avond. “We hebben het heel druk gehad. Veel jongeren waren geïnteresseerd en we hebben enkele concrete kandidaten ontmoet voor instroom in BBL-trajecten Elektrotechniek en Installatietechniek.”

Succesformule
Rutjens constateert ook na deze oriëntatiemarkt weer dat het aanbod van Werk en Vakmanschap aanspreekt. “Zeker voor jongeren die niet meer iedere dag naar school willen, is een werken en leren-traject een fantastisch alternatief. Daarbij ontvangen ze bovendien een goed salaris. Ook ouders zien dat. Tel daar onze intensieve coaching en begeleiding bij op en het is duidelijk dat het een echte succesformule is.”

Ook bedrijven
Naast leerlingen en hun ouders, ontmoetten Ed en Joanne ook enkele geïnteresseerde ondernemers. “Sommige van de aanwezige bedrijven organiseren de instroom van leerlingen zelf. We hebben enkele vervolgafspraken kunnen maken om onze dienstverlening op dit gebied nader toe te lichten.”