Coöperatie viert 25-jarig jubileum

11 november 2019

Het 25-jarig jubileum was voor de Coöperatie Werk en Vakmanschap aanleiding voor het organiseren van het symposium ‘Mens en techniek in beweging’. Afgelopen donderdag ontvingen voorzitter Peter van der Velden en zijn collega’s circa 200 gasten, waaronder vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, onderwijs en overheid. Verder natuurlijk waren ook de recruiters en consultants van Werk en Vakmanschap aanwezig, evenals enkele oud-coöperatievoorzitters. Het werd een bijzonder feestelijke én inspirerende dag.

Het middagprogramma startte in de fraaie spiegeltent naast Hotel Mastbosch in Breda. Prof. dr. Margriet Sitskoorn, hoogleraar klinische neuropsychologie aan de Universiteit van Tilburg, ging in op de relatie tussen hersenen en gedrag. Haar waarschuwing vooraf dat ze ook wel hoogleraar ‘manipulatie’ wordt genoemd, kon niet voorkomen dat de aanwezigen massaal in haar opzetjes trapten. Zelfs een eenvoudige rekensom bleek manipuleerbaar. Vervolgens kreeg Teun van de Keuken het podium. Hij is journalist, columnist en programmamaker maar ook initiatiefnemer en naamgever van Tony’s Chocolonely, de slaafvrije chocolade. In zijn verhaal ging hij in op duurzaam en verantwoord ondernemen. Tot slot prikkelden Rob Urgert en Joep van Deudekom al direct bij aanvang de gasten met hun centrale vraag: Hoe word ik succesvoller dan mijn collega’s? Het leidde tot een zoektocht die dan weer hilarisch dan weer opvallend verrassend was.

Na afloop van dit symposium werden de gasten bij Hotel Mastbosch ontvangen voor een goed verzorgde borrel en een walking dinner. Zij ging met een rijk gevulde goodiebag naar huis. De reacties na afloop waren lovend en maakten opnieuw duidelijk dat de coöperatie en het gedachtengoed nog steeds springlevend zijn.