Corona of niet, inschrijven gaat door

05 november 2020

Werk en Vakmanschap Roosendaal organiseerde deze week een speciale Intakedag Techniek. Het is een teken dat het inschrijven van kandidaten voor technische vacatures in de regio gewoon doorgaat. Recruiter Susanne van Oosterhout vertelt dat zij en haar collega’s natuurlijk rekening houden met alle hygiënemaatregelen van het RIVM. “En wil iemand liever online afspreken, dan doen we dat natuurlijk ook.”

Wie de vestiging van Werk en Vakmanschap aan de Markt in Roosendaal binnenloopt, ziet direct dat de 1,5 meter afstand hier met gemak gerespecteerd kan worden. Ook de andere hygiënemaatregelen zijn van kracht, zoals de desinfectie van handen en het gebruik van een mondkapje. “Natuurlijk legt het coronavirus veel stil, maar ons werk loopt gelukkig gewoon door. We blijven mensen werven en selecteren voor technische banen en opleidingen in de regio.”

Solliciteren kan nog steeds persoonlijk op de vestiging. Wie dat liever niet doet, kan gebruikmaken van de online mogelijkheden. “We kunnen met vrijwel ieder systeem uit de voeten. Zoom, Teams, Skype of WhatsApp, we passen ons graag aan”, vertelt Susanne. “Wie op deze online manier moet solliciteren en daarmee moeite heeft, helpen we graag op weg. Zo heb ik laatst een kandidaat wegwijs gemaakt in het online solliciteren. Natuurlijk heb ik ook het bedrijf even een seintje gegeven dat deze wijze van solliciteren moeilijk voor hem was. Zo zetten we ons in om iedereen zo goed mogelijk van dienst te zijn.”