Deelnemers opleiding assistent isolatiemonteur nemen diploma in ontvangst

21 april 2016

In januari van dit jaar zijn vijf uitkeringsgerechtigden uit de regio Emmen gestart met een vakgerichte praktijkscholing tot assistent isolatiemonteur. Na een opleiding van drie maanden konden alle deelnemers op 15 april hun diploma in ontvangst nemen tijdens een feestelijke afsluiting.

Vier geslaagden gaan het komende half jaar aan het werk bij isolatie- en steigerbouwbedrijf Henisol. Zij hadden al een technische achtergrond. Door het behalen van de praktijkscholing hebben zij nu een baangarantie voor zes maanden. De vijfde deelnemer had nog geen technische achtergrond. Hij heeft zijn kans gegrepen en de afgelopen periode benut om te kijken of werken in de techniek iets voor hem is. Hij gaat eerst nog verder leren voordat hij in de techniek aan het werk gaat. De deelnemers zijn positief. Deelnemer Martinus Bakker: “Het stuk onderwijs was erg goed. De garantie op een baan vond ik erg belangrijk, want daar doe je het voor! Ik vind het erg fijn dat ik een kans heb gekregen, ook al ben ik bijna 50 jaar oud.”

De deelnemers zijn praktijkgericht opgeleid door het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor de Isolatiebranche. Dit gebeurde in het Training & Diagnose Centrum in Emmen. Tijdens hun opleiding liepen de deelnemers stage bij Henisol. “Ik vond het een positief project”, aldus Harry Wanders, P&O adviseur bij Henisol. “De jongens hebben een erg positieve instelling. Zo staan ze bijvoorbeeld altijd vroeg op, zonder te morren.” Ook Dorien Koops, consultant van Werk en Vakmanschap is enthousiast: “Het was een leuk maar ook een intensief traject. Erg mooi om de heren zo te zien groeien in het vak!”

Dit project is tot stand gekomen door samenwerking van de Gemeente Emmen, het OOI, Henisol en Werk en Vakmanschap.