‘Derdejaars oriënteren zich tijdig’

28 november 2016

De Open Dag bij het ROC Tilburg, afgelopen zondag, werd druk bezocht door vierdejaars en vooral veel derdejaars VMBO-leerlingen. “Leerlingen oriënteren zich al in het derde jaar vanwege de profielkeuze in het vierde jaar. We kunnen ze daarbij informeren en adviseren.”

Laura Maartense, vestigingsmanager van Werk en Vakmanschap Roosendaal, kijkt met een goed gevoel terug op de Open Dag. “De  dag was goed opgezet. De leerlingen en hun ouders konden een techniekroute volgen. De participanten stonden in de verschillende, fraaie praktijkruimtes van de school. Op deze manier hebben we veel jongeren en hun ouders gesproken.”

Techniek breed
Het aanbod van Werk en Vakmanschap spreekt aan, zowel bij de VMBO-leerlingen zelf als hun ouders. “We weten als geen ander wat er binnen de techniek speelt en kunnen onze diensten techniek breed aanbieden. Daarmee onderscheiden we ons. Voor sommige leerlingen is zelfs de keuze bol of bbl lastig. Ook daarin kunnen we adviseren. Ik merk dat ouders soms huiverig zijn omdat de jongeren dan al op jonge leeftijd gaan werken. Gelukkig kunnen wij ze geruststellen; met onze intensieve coaching en begeleiding houden we jongeren optimaal bij de les.”