‘Deze voorlichtingsavond was super’

01 november 2018

Een dag na de voorlichtingsavond op het Harm Smeenge in Hoogeveen is het enthousiasme van consultant Brenda ten Cate nog steeds voelbaar. “Dit was een fantastische avond. Direct vanaf de start ging het los. Er was heel veel belangstelling voor techniek en de bbl-opleidingen via Werk en Vakmanschap, zowel van leerlingen als hun ouders.”

Met vijfhonderd leerlingen en meer dan duizend bezoekers was Brenda blij dat ze deze avond samen was met haar collega John Borsboom. Samen hebben ze tientallen vmbo- en mavo-leerlingen gesproken over de mogelijkheden in de techniek. En in dit geval niet alleen jongens, maar zeker ook enkele meisjes. “Natuurlijk gaan we in eerste instantie met de leerlingen zelf in gesprek. Waar mogelijk betrekken we hun ouders/verzorgers erbij. Het was fijn om te zien dat zij even enthousiast zijn over de mogelijkheid van werken en leren in de techniek.”

Brede dienstverlening
Naast de gesprekken met leerlingen hebben Brenda en John ook diverse ouders gevraagd naar hun werk en werkgevers. Immers, Werk en Vakmanschap bemiddelt niet alleen leerlingen maar ook vakvolwassen technici. Het resultaat van deze gesprekken is dat enkele ouders de dienstverlening op hun werk zullen bespreken. In een tijd van krapte op de technische arbeidsmarkt kan Werk en Vakmanschap wellicht net het verschil maken. Brenda is verder blij met de mogelijkheid om samen met een collega een presentatie te verzorgen bij de regionale decanenkring. “Dit is een goede mogelijkheid om elkaar beter te leren kennen en ons netwerk uit te breiden. We hebben Werk en Vakmanschap gisteravond echt in de volle breedte kunnen presenteren.”