Druk weekend in Noord-Nederland

28 januari 2019

De consultants van Werk en Vakmanschap in Groningen hebben een druk weekend achter de rug. Op  vijf locaties hebben zij voorlichting gegeven over de mogelijkheden van werken en leren in de techniek. Ze waren aanwezig op de Open Dagen bij het Noorderpoort in Groningen, ROC Friese Poort in Drachten en Leeuwarden, Alfa College in Groningen en het Friesland College in Heerenveen.

Consultant Mariëlle Dalmolen is enthousiast over het grote aantal leerlingen, dat zij gesproken heeft. “Veel derde- en vierdejaars vmbo-leerlingen gebruiken deze Open Dagen om zich, vaak samen met hun ouders, te oriënteren op de mogelijkheden ná het vmbo. Techniek en onze bbl-opleidingen zijn voor veel leerlingen een aantrekkelijk perspectief. Ik sprak daarnaast ook wat studenten, die al verder zijn en een mbo4 opleiding op zak hebben. Zij overwegen om een vervolgopleiding te doen in de techniek. Ons aanbod van werken en leren en ondertussen geld verdienen, sprak hen aan. Ik hoop binnenkort enkele afspraken te kunnen inplannen.”

Nuttig weekend
Mariëlle geeft aan dat Open Dagen als deze belangrijk zijn om het aanbod van Werk en Vakmanschap te presenteren in Noord-Nederland. Niet alleen bij leerlingen, maar zeker ook bij de verschillende docenten en decanen. Het was daarmee een druk, maar goed besteed weekend voor Werk en Vakmanschap.