Dynamisch Werkfestival boordevol werk

01 november 2018

Het Werkfestival op het Suiker Unie terrein in Groningen bracht gisteren zeker tienduizend mensen op de been. Werkenden, werkzoekenden en werkgevers uit de provincie Groningen en de kop van Drenthe ontmoetten elkaar in een unieke festivalsfeer. Kars Velting, recruiter bij Werk en Vakmanschap Groningen en zijn collega consultant Rieuwert Braaksma legden een oranje loper uit voor iedereen met belangstelling voor techniek. 

Belangstelling was er volop. Bordjes met teksten als ‘Wij betalen je opleiding’ trokken tientallen geïnteresseerden naar de stand van Werk en Vakmanschap. Volgens Kars is dit aanbod ook daadwerkelijk onderscheidend vergeleken met tal van andere werkgevers. “Wij bieden nadrukkelijk de mogelijkheid om te werken en leren in de techniek. Dat is interessant. Natuurlijk voor mensen die een carrièreswitch willen maken, maar steeds vaker ook voor mensen die zich verder willen ontwikkelen. We hebben deze dag opvallend veel technici gesproken die, met een mbo 2-diploma op zak, al enkele jaren aan het werk zijn. Zij zien de technische arbeidsmarkt aantrekken en daarmee de kansen toenemen om verder te leren voor mbo 3 of 4. Wij begeleiden ze daar natuurlijk graag bij.”

Positief
Nu, een dag na het evenement, is Kars volop aan de slag met de cv’s van een groot aantal kandidaten. Hij kijkt met een positief gevoel op de dag terug. “De opzet op deze manier was nieuw en een enorm succes. De energie spatte ervan af. Ik verwacht dat dit zeker elders een vervolg gaat krijgen.”