‘Echt’ solliciteren tijdens sollicitatiemiddag

13 februari 2020

Het Citaverde College Nederweert organiseerde gistermiddag een sollicitatiemiddag voor de vierdejaars leerlingen. Zo kregen de leerlingen de kans om een echt sollicitatiegesprek te ervaren. Guy Somers en Emmy Dekker – Coolen, consultants bij Werk en Vakmanschap in Weert, waren aanwezig en namen als werkgever enkele sollicitatiegesprekken af.

Guy vertelt dat de middag startte met een presentatie van gedragsbioloog Patrick van Veen. Hij stelt het sociaal oergedrag centraal, oftewel de apenstreken die we op de werkvloer vertonen. Aansluitend was het de beurt aan de leerlingen om tijdens de sollicitatiegesprekken te laten zien wat ze geleerd hadden. Voor Guy en Emmy was het de tweede keer in korte tijd dat ze op het Citaverde waren. Twee weken geleden gaven ze een training werknemersvaardigheden, waarin het solliciteren eveneens aan bod kwam. “Het was leuk om nu enkele leerlingen terug te zien. Ik vond dat ze het goed deden. Natuurlijk is er bij sommigen nog verbetering nodig. Die feedback hebben we ze meegegeven, zodat ze straks bij hun eerste échte sollicitatiegesprek goed voorbereid zijn.”

De middag eindigde met een informele bijeenkomst voor alle leerlingen en de deelnemende bedrijven. “Ook dit was voor ons interessant. We hebben diverse technische bedrijven gesproken en bij enkele zijn we binnenkort welkom voor een rondleiding.”