Een duik in de wereld van techniek en innovatie!

04 februari 2019

Innofuture, hét tech-evenement van Drenthe, bood (basisschool)leerlingen de kans om onder te duiken in de wereld van techniek en innovatie. Het Fletcher Hotel in Emmen was twee dagen lang het domein van drones, robots, gaming, VR-Ar en nog veel meer.

De consultants van de vestiging van Werk en Vakmanschap in Emmen waren volop actief op het evenement. Ook Dennis Bosch, de nieuwe consultant voor wie dit evenement direct zijn vuurdoop was.

Enthousiasmeren voor techniek
Volgens consultant John Borsboom was het doel van het evenement met name om jongeren te enthousiasmeren voor de techniek. “Op vrijdag bezochten circa 800 basisschoolleerlingen het evenement. Bij iedere stand konden ze daadwerkelijk met techniek aan de slag gaan. Bijvoorbeeld door met een drone te vliegen, lassen met een simulator of, zoals bij onze stand, een button te maken. Op zaterdag was het opnieuw druk. Deze dag was het evenement open voor iedereen die belangstelling had. Vooral gezinnen met kinderen maakten van de gelegenheid gebruik.” Naast een hoop technische fun bood het evenement ook volop informatie over werk en opleidingen in de technische sector.