Een feest voor de techniek

12 maart 2018

De Techniekdag Oss afgelopen zaterdag was een groot feest voor de techniek. Ruim vijftig standhouders lieten (basisschool)leerlingen kennismaken met de boeiende wereld van wetenschap en technologie. Niet met saaie verhalen, maar met uitdagende en speelse activiteiten. Nick Tulling, Senior Consultant Noord-Oost Brabant bij Werk en Vakmanschap, is bijna even enthousiast als de jonge deelnemers. “Je ziet dat de techniek gaat leven als kinderen het zelf kunnen ervaren.”

De Techniekdag Oss werd voor het tweede achtereenvolgende jaar georganiseerd. Gastheer was de Kemkens Groep in Oss. Op het terrein van dit bedrijf werden de kinderen en hun begeleiders ondergedompeld in de wereld van de techniek. Bijzonder was dat alle technische sectoren vertegenwoordigd waren. Zo konden de kinderen kennis maken met schilderen, lassen, elektriciteit, autotechniek en nog heel veel meer.

Begeleiding door bbl-leerlingen
Werk en Vakmanschap deelde een stand met Schrijvers Technische Installaties. De jeugdige bezoekers werden uitgedaagd een looplicht te solderen. “We hadden de leerlingen, die via Werk en Vakmanschap een bbl-opleiding volgen, gevraagd om de kinderen te begeleiden. Dat pakte geweldig uit. Naast het solderen, konden de kinderen ook het bibberspiraal proberen of nametags maken”, vertelt Nick. “Je ziet dat al deze activiteiten de ogen openen, ook bij de ouders. Net als hun kinderen ontdekken zij hier hoe ontzettend gevarieerd en uitdagend het werken in de techniek is.”