Een kijkje in de keuken van de chemie

09 oktober 2018

Op zaterdag 6 oktober 2018 was de Dag van de Chemie. Belangstellenden, jong en oud, konden op het Chemie Park in Delfzijl allerhande informatie krijgen, leuke proefjes doen, rondleidingen volgen enzovoorts. Ook Werk en Vakmanschap was aanwezig, met een stand bij Zeolyst. Vestigingsmanager Andrea Maring is enthousiast. “Wij vonden het erg leuk om de bezoekers van Zeolyst te informeren over de mogelijkheden bij Werk en Vakmanschap.”

De Dag van Chemie is een jaarlijks terugkerend, landelijk evenement om belangstellenden een kijkje in de keuken te gunnen bij een chemisch bedrijf. Bedrijven waar je normaal gezien niet zo eenvoudig binnenkomt. Ook Zeolyst opende de deuren en verzorgde voor belangstellenden een interessante rondleiding. “Wij waren aanwezig op uitnodiging van Zeolyst”, vertelt Andrea. “We werken al jarenlang samen en recent nog is een groep technische leerlingen via ons bij Zeolyst gestart.”

Werken en leren in de techniek

Bij de stand van Werk en Vakmanschap kregen belangstellenden informatie over de mogelijkheden van werken en leren in de techniek. Hiervoor was veel belangstelling. “We hebben zelfs enkele potentiële kandidaten gesproken. Zo was er een jongen die nu in de scheepsbouw werkt en graag wil overstappen naar de procestechniek. Wij zijn hem daarbij graag van dienst.”