Eerst een rondleiding, dan solliciteren

07 november 2018

Werk en Vakmanschap in Enschede is actief met de werving van Monteurs Technische Dienst voor Diversey. Om de kans op een succesvolle match zo groot mogelijk te maken, draaide consultant Marieke Bekkers dit keer de procedure om. In plaats van te starten met een sollicitatieronde, organiseerde zij maandagavond een open avond voor iedereen die belangstelling heeft in deze functie. Zo konden belangstellenden eerst ervaren of een baan bij Diversey daadwerkelijk bij ze past.

Diversey produceert vloeibare was- en reinigingsmiddelen voor uiteenlopende klanten, van de voedingsmiddelenindustrie tot gezondheidszorg, van schoonmaakbedrijven tot horecaondernemingen. Op de productiesite in Enschede werken 175 medewerkers. Het bedrijf stelt hoge eisen aan hygiëne, veiligheid, kwaliteit en verantwoordelijkheid voor het milieu. Tijdens de open avond kwamen deze onderwerpen volop aan bod. “De open avond begon met een welkomstwoord en een presentatie van de verschillende processen door Hoofd TD, Herman Grobbink. Daarna nam teamleider TD Michel Winkelman de belangstellenden mee voor een rondleiding. Ze hebben een uitgebreide uitleg gekregen over de werkzaamheden en de werksfeer goed kunnen proeven”, vertelt Marieke. “Er was bovendien volop gelegenheid om vragen te stellen.”

Zowel de kandidaten als Diversey zelf reageren enthousiast op deze vernieuwende manier van werven en solliciteren. “Het is nu aan de kandidaten om de eerste stap te zetten om de kans op deze mooie baan wel of niet te grijpen”, aldus Marieke.