Eindelijk High Tech procesindustrie van dichtbij zien!

21 februari 2019

De Week van de Procestechniek bood de techniekleerlingen van het Edison College in Apeldoorn de kans om een kijkje te nemen achter de deuren van bedrijven in de regio. Lars van Boxel, consultant bij Werk en Vakmanschap in Velp, begeleidde 9 vmbo-leerlingen bij hun bezoek aan I.T.S. Foil in Apeldoorn.

Uiteindelijk kregen maar liefst 44 techniekleerlingen de kans om achter de deuren te kijken van grote regionale werkgevers. Naast I.T.S. Foil openden ook Loparex, AFP en Waterschap Vallei en Veluwe in Apeldoorn hun deuren. “Deze dag maakte weer goed duidelijk waarom dergelijke bezoeken zo belangrijk zijn. Toen we vroegen wie ooit al eens een fabriek van binnen had gezien, bleek dat dit voor geen van de leerlingen het geval was. Terwijl zij wél binnenkort een keuze moeten maken, bijvoorbeeld voor procestechniek.”

100% zinvol
Lars is enthousiast over het bezoek I.T.S. Foil. Hier worden huishoudelijke verpakkingen gemaakt, zoals aluminiumfolie en bakpapier. “Het aantrekkelijke van deze fabriek is dat je het hele proces duidelijk kunt volgen. Alle technieken en vakken komen aan bod, van machine operator en kwaliteitsdienst tot robotica. Het is 100% zinvol om de leerlingen op deze manier te laten kennismaken met de procestechniek. Bijzonder daarbij was dat ze werden rondgeleid door de opleidingscoördinator. Hij is ooit als zaterdaghulp begonnen bij I.T.S. Foil. Toen bleek dat ze ook nu nog zaterdag- en vakantiehulpen nodig hebben, gingen direct een paar handen de lucht in. Geweldig natuurlijk, zo doe je al technische werkervaring op, nog voordat je opleiding gestart is.”