‘Enthousiast over onze 360-graden functie’

12 oktober 2017

Nick Scheurwater en Ivar Kroese startten dit jaar als consultants op de vestiging van Werk en Vakmanschap in Enschede. Beiden zijn enthousiast over hun werk, de organisatie en het contact met (lid)bedrijven en kandidaten. “Het mooie van deze 360-graden functie is dat je alles van A tot Z kunt begeleiden; het werven van vacatures, het vinden van de juiste kandidaten en de begeleiding en coaching op de werkvloer of bij een studie”, aldus Nick en Ivar.

Na de afronding van zijn studie Human Resources Development koos Nick bewust voor een functie met raakvlakken met de techniek. “Al mijn stages liep ik bij technische bedrijven. Daar liggen veel kansen, ook in Twente.” Voor Ivar daarentegen is de techniek nieuw. Hij rondde in 2015 de opleiding Small Business en Retailmanagement af en vertrok toen voor een aantal maanden naar Azië en Australië. Eenmaal terug vond hij werk bij een bedrijf in de arbeidsbemiddeling. Met die ervaring op zak, klopte hij aan bij Werk en Vakmanschap.

Creatief werven

De dienstverlening van Werk en Vakmanschap is in de ogen van Nick en Ivar ook in de huidige arbeidsmarkt erg aantrekkelijk. “Jongeren kunnen via ons een leerwerktraject volgen. Vakvolwassen technici bemiddelen we veelal naar vaste banen. Het is de kunst om mensen aan ons te verbinden. Dat vergt de nodige creativiteit”, legt Nick uit. Ivar beaamt dit. Hij is op de vestiging degene die het meest actief social media benut. We zetten in op het versterken van onze naamsbekendheid. Onze vestiging heeft een eigen Facebookpagina met vacatures en tips. Via LinkedIn
benaderen we werkgevers. Zo brengen we vraag en aanbod samen. Ook andere vestigingen en het hoofdkantoor zijn hier volop mee bezig. Ik zit inmiddels in een team waarbinnen we ideeën en best practices uitwisselen. Ook maken we op korte termijn werk van aansprekende wervingsvideo’s.”