Event maakt techniek tastbaar

16 oktober 2017

Techniek Tastbaar is de naam van het technische beroepenevenement dat afgelopen vrijdag plaatsvond bij Stad en Esch in Meppel. Duizenden kinderen maakten hier kennis met de techniek. Door te kijken en luisteren, maar vooral ook door zelf te doen. Natuurlijk was ook de vestiging Emmen van Werk en Vakmanschap aanwezig. Consultant John Borsboom is enthousiast. “Het is geweldig om zo veel kinderen te zien die actief met techniek in de weer zijn.”

Techniek Tastbaar vond dit jaar voor de derde keer plaats. Het evenement is een initiatief van de TechNetkring Meppel/Steenwijk, een samenwerkingsverband van scholen en ondernemers. De aanleiding is het groeiende tekort aan goed opgeleide technici. Door jongeren al op jonge leeftijd in contact te brengen met techniek hopen de initiatiefnemers meer jongeren te kunnen enthousiasmeren voor een technische opleiding.

Techniek ervaren
Tijdens Techniek Tastbaar konden de leerlingen techniek zelf ervaren. De deelnemende bedrijven kwamen uit verschillende branches en gaven zo een goed beeld van de mogelijkheden in de techniek. Zo konden leerlingen bijvoorbeeld lassen, een heftruck besturen, proefjes doen met de microscoop, solderen, houtbewerken en 3D-ontwerpen. Bij de stand van Werk en Vakmanschap was het druk. Hier konden leerlingen hun eigen button maken. “Het is belangrijk dat kinderen op jonge leeftijd deze ervaring opdoen om zo te ontdekken wat ze leuk vinden en welke technische beroepen daar goed bij passen”, vertelt John.