Friezen tonen veel animo voor inschrijfsessie

20 mei 2016

LEEUWARDEN – De inschrijfsessies voor werkzoekende technici die Werk en Vakmanschap in Friesland organiseert, zijn zo succesvol dat ze een structureel karakter krijgen.

De opkomst in de bibliotheek in Leeuwarden, donderdag 19 mei, was goed. En niet alleen inwoners van de Friese hoofdstad gaven acte de présence. De deelnemers hadden een zeer uiteenlopende achtergrond, en niet alleen qua opleiding. De één zit in de bijstand, een ander is nog maar kort werkloos. Er liepen ook mensen spontaan binnen op zoek naar een baan of een leer-werkplaats.

De consultants Mirjam Jager en Heleen Afman, die vanuit de Groningse vestiging van Werk en Vakmanschap naar Friesland waren afgereisd, vinden de inschrijfsessie een gouden formule. “We leggen contacten, brengen ambities ter sprake en wisselen van gedachten met kandidaten over hun toekomstmogelijkheden. We nemen cv’s in en we praten over de werkervaring die nuttig kan zijn voor het vinden van een job. Zo bouwen we ons bestand uit”, licht Mirjam Jager toe.

Het was de tweede keer dat Werk en Vakmanschap zo’n sessie hield, maar zeker niet de laatste. Mirjam Jager: “De formule begint body te krijgen en slaat zo aan dat we die zeker gaan uitrollen in de hele provincie.”